Varmt välkommen till

Runes Ölklubb

På webben sedan 6:e oktober 1996.

357505 dagar kvar till Y3K

Officiell affärsidé
Runes Ölklubb har som grundprincip att bevaka systembolagets ölsortiment och under trevliga former prova ut nyheter och gamla godingar när andan faller på.
Inofficiell affärsidé
Runes Ölklubb ger medlemmarna tillfälle att på ett skenbart seriöst sätt häva i sig mer bärs än vad som, i andra forum typ hemma, annars vore möjligt.

Runes Ölklubb - en översikt
Med sina 5000 år på nacken är Runes Ölklubb förmodligen världens äldsta ölklubb. Under de första 4990 åren var emellertid systembolagets ölutbud i det närmaste konstant vilket föranledde att klubben såsmåningom lades i malpåse. I slutet av 1980-talet började dock röster göra sig hörda att ölklubben skulle väckas till liv igen - klimatet började bli sådant att Runes Ölklubb ånyo kunde hämta näring från systembolagets ölhyllor.

Sagt och gjort; Det gamla regelverket dammades av. Vissa regler togs bort. (t.ex. Stening väntar den som snusar under provningen). Andra regler lades till. (t.ex. Mötet ska genomföras på sådant sätt att absolut sekretess kan bibehållas). Men de flesta reglerna visade sig ha tålt tidens tand. (t.ex. Inga fruntimmer under de timmar mötet pågår). Regelverket i dess nuvarande form är någonting alla medlemmar är stolta över och skriver under på. Dags dato består Runes Ölklubb av nio fullvärdiga medlemmar och nio i nästa generation. Runes Ölklubb utvecklas i rask takt för att möta omgivningens krav (vaddå fnoskler?) och det har lett till att vi idag kan visa upp en enorm organisation.

Ölprovningen
Centralt för Runes Ölklubb är naturligtvis själva ölmötena och det är kring dessa möten det mesta kretsar. Ett typiskt ölmöte är mycket hårt reglerat men i korta ordalag gäller att:

Runeresor
En annan viktig del av Runes Ölklubb är de berömda ölresorna. Sedan en tid tillbaka säger vi adjö till våra fruar för att under fyra dagar varje höst besöka ett mer eller mindre känt ölland. Denna resa finansieras helt genom Runes minneslucksfond. Fonden å andra sidan fylls på genom medlemsavgiften vilken förmodligen är en av de högsta; hiskeliga 3.600 kronor per år. Välkända platser som Prag och Bryssel har fått äran av ett besök. Övriga orter som vi varit på hittar man bekvämt i kalendern.

Rune Family
Denna konstellation är inget mindre än ölklubbsmedlemmarna och deras respektive familjer. En gång per år samlas vi allihopa på en stillsam (nåja) middag.
Att medlemmarna har ett privatliv är ingenting vi skäms för eller sticker under stolen med. Någon kanske gifter sig. Någon kanske har "gjort det" - tillökning väntas. När sådana förändringar är att vänta firas detta separat med cigarrökning utan fruarnas närvaro på restaurang Tivoli (Hornsgatan/Stockholm).

Sen var det det där med intörnet
Våran enorma internetsatsning visar med full kraft hur seriösa vi faktiskt är. Det finns flera anledningar till att vi bestämts oss för att utnyttja internetkablaget. En är naturligtvis för att visa omvärlden att "så här fula är vi och här är vår ölklubb och här är några länkar också...". En annan är att vi använder Runesidorna som case för att lära oss själva hur html kan töjas, böjas och utnyttjas. Senast gällande hur CGI fungerar. Exempel på detta är Runetipset och Hänga Gubbe. Den tredje anledningen är att innehållet i Runes nätsidor finns för våran egen skull. Inför varje möte kan vi se vilka öl vi har provat tidigare via databasen. En annan viktig funktion som endast berör oss medlemmar är den praktiska matrisen. Genom den hittar vi bekvämare än någonsin ett datum för nästa möte eller runeresa. Något som varit fullständigt hopplöst tidigare.


Den här sajten syns bäst med en flaska Explorer.